Rectificare de la Procuratură | Cauză penală pe numele lui Constantin Țuțu, acuzat de îmbogățire ilicită

  • 03 Octombrie 2019 15:16
Rectificare de la Procuratură | Cauză penală pe numele lui Constantin Țuțu, acuzat de îmbogățire ilicită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează că, în baza investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP al MAI, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit, la 1 octombrie, urmărirea penală „pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către Constantin Țuțu în perioada anilor 2014 – 2018”.

 
„Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux”, se precizează în comunicatul Procuraturii.
 
Totodată, Dumitru Robu a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție. 
Menționăm că, într-un comunicat difuzat astăzi, Procuratura anunța că pe bunurile lui Constantin Țuțu a fost pus sechestru, ulterior venind cu o rectificare în care se menționează doar despre cauza penală. 
 
Amintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis vineri, 27 septembrie, demersul procurorilor anticorupție și a aplicat în privința lui Constantin Țuțu măsura arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile, dat fiind că acesta se eschivează de urmărirea penală, fiind învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari.

Potrivit investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție, învinuitul a pretins și a primit suma de 20.000 euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane. Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, în temeiul articolului 326, alineatul 3),  litera a) din Codul penal, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău