Bulgaria va prezida pentru câteva luni Consiliul Uniunii Europene

  • 08 Iulie 2017 11:57
Bulgaria va prezida pentru câteva luni Consiliul Uniunii Europene Sursa: БНР

"Bulgaria va prezida Consiliul UE doar pentru câteva luni. Acesta este momentul în care toți împreună putem demonstra că țara noastră își va pune amprenta pe istoria UE prin cauze nobile. Acest lucru se poate face numai prin cooperare și sprijin", a declarat comisarul european pentru economie digitală, Maria Gabriel, într-un interviu acordat postului național de televiziune din Bulgaria, BNT, după numirea sa în funcție.

"Cel mai mare capital este relația mea cu oamenii. Datorită lor am reușit să realizez mai multe cauze. Faptul că după atâtea luni, Bulgaria a primit unul dintre cele mai importante portofolii în cadrul UE, un portofoliu responsabil și pentru viitorul Europei, anulează negativismul că o lungă perioadă de timp nu a fost reprezentată de niciun comisar.

Important pentru noi este să vedem ce se poate face în această perioadă. Acest sector este o recunoaștere a încrederii partenerilor europeni, însă urmează foarte multă muncă. Tehnologiile digitale trebuie ca împreună cu canalele tradiționale de comunicație să ajute la combaterea excluziunii sociale.

Mandatul meu este clar definit - în primul rând, obiectivele, așa cum au fost ele stabilite în 2015 pe piața unică digitală din Europa, să formeze o bază solidă pentru economie și pentru societate. Intenționez ca luni să particip la primul trialog referitor la directiva privind serviciile mass-media audiovizuale. Această directivă conține mai multe aspecte importante legate de protecția minorilor. Acesta este modul în care trebuie să acționăm, cu un angajament personal. Există multe provocări cu privire la drepturile de autor, codul pentru comunicațiile electronice, acoperirea geografică. Nu poate exista nicio discriminare în comerțul online, bazată pe reședință sau cetățenie. Iată ceva care va aduce multe beneficii concrete pentru cetățenil.

Am încrederea unui reprezentant al unei țări care are un potențial neobișnuit de mare în domeniul tehnologiilor digitale. Bulgaria apare ca lider regional în tehnologiile de calcul de înaltă performanță", a mai spus noul comisar european pentru economie digitală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău