Bulgaria și România vor acționa împreună pentru Schengen

  • 06 Februarie 09:00
Bulgaria și România vor acționa împreună pentru Schengen

Bulgaria și România își vor coordona acțiunile în vederea ridicării controalelor la frontierele interne europene, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, după întâlnirea sa cu vicepremierul bulgar și ministru de Externe, Maria Gabriel, la Sofia.

Potrivit G4media.ro, cele două țări vor intra în zona de liberă circulație cu granițele lor maritime și aeriene la data de 31 martie. Cu toate acestea, Austria rămâne deocamdată singura țară care este împotriva ridicării tuturor granițelor.

„Admiterea Bulgariei și României în Schengen este un succes comun semnificativ care va contribui la îmbunătățirea sustenabilității și dezvoltării pozitive a întregii regiuni și a Europei”, a spus, la rândul său, Maria Gabriel.

Potrivit afirmațiilor sale, acceptarea celor două state în Schengen este și un rezultat al bunei cooperări între cele două țări. Bulgaria și România speră să intre în Schengen și pe cale terestră până la sfârșitul anului, dar nu este încă clar dacă acest lucru se va întâmpla. Se presupune că subiectul va aștepta alegerile din Austria, din luna septembrie anul acesta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău