Bulgaria și România ar trebui admise în spațiul Schengen, afirmă președintele ALDE

  • 27 Aprilie 2018 18:19
Bulgaria și România ar trebui admise în spațiul Schengen, afirmă președintele ALDE

Președintele de onoare al Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE), Hans van Baalen, a susținut vineri, 27 aprilie, la Sofia că Bulgaria și România ar trebui să fie admise în spațiul Schengen întrucât îndeplinesc standardele și că acest lucru ar trebui să se întâmple înainte de alegerile europene din mai 2019, relatează BTA.

El a declarat că se așteaptă ca liberalii să fie al doilea cel mai mare grup din Parlamentul European după alegerile de anul viitor.

Hans Van Baalen a spus de asemenea că Balcanii de Vest, aparțin cu siguranță Europei și ar trebui să aibă șansa să-și negocieze aderarea la UE.

Potrivit președintelui ALDE, formațiunea politică bulgară Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (MRF), afiliată ALDE, merită aprecierea pentru sprijinirea președinției bulgare a Consiliului UE.

Liderul MRF, Mustafa Karadayi, a afirmat însă că Patrioții Uniți - o coaliție naționalistă - subminează imaginea țării și pun în discuție viitorul euro-atlantic al Bulgariei. El a mai spus că atunci când este vorba de probleme geopolitice importante, nimeni nu poate avea o poziție personală când face parte din guvern.

Se pare că aceasta a fost o referire la explicația dată de Volen Siderov, unul dintre co-liderii Patrioților Uniți. El a declarat că a fost în Crimeea în urma unei invitații private. Potrivit unei declarații ulterioare a șefului adjunct al partidului conservator GERB, Tsvetan Tsvetanov, Siderov nu a vorbit în numele guvernului în timpul vizitei în Crimeea, ci și-a exprimat poziția personală.

Președintele Internaționalei liberale, Juli Minoves Triquell, a declarat de asemenea că orientarea euro-atlantică a Bulgariei nu este ceva cu care te poți juca.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău