Bulgaria: Protestatarii instalează noi baricade în Sofia

  • 08 August 11:27
Bulgaria: Protestatarii instalează noi baricade în Sofia

Protestatarii din Bulgaria și-au intensificat vineri noaptea presiunea asupra guvernului, după ce au amplasat baraje și mai mari unde au instalat corturi și au aruncat cu ouă și roșii în sediul guvernului din capitala Sofia, informează dpa, preluat de Agerpes.

Protestatarii au blocat din nou drumurile, au ocupat mobilier stradal și containere de gunoi, la trei intersecții importante care fuseseră anterior deblocate de poliție.

Traficul a fost obstrucționat de tabere ilegale ale protestatarilor care au blocat drumuri, iar sute de locuitori s-au plâns de aceste blocaje care durează de câteva săptămâni.

Peste 20 de corturi au fost îndepărtate vineri dimineața din cele trei intersecții principale din Sofia, unde au fost amplasate în urmă cu o săptămână fără autorizație, cu scopul de a bloca traficul, a anunțat poliția.

"Nu vom permite noi blocări ale intersecțiilor", a declarat Toni Todorov, șeful adjunct al poliției.

Doisprezece protestatari au fost arestați și amendați la Sofia. O organizație a făcut apel imediat la noi proteste după înlăturarea corturilor.

Poliția a înlăturat blocaje similare în orașele Varna și Plovdiv, precum și un blocaj de pe o autostradă din sudul țării.

"Dacă ei (poliția) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou", a declarat un protestatar la postul de televiziune bTV din Sofia. "Este ca jocul de-a șorecele și pisica", a adăugat un altul.

De o lună de zile protestatarii cer demisia premierului conservator Boiko Borisov. Demonstranții, susținuți de președintele socialist Rumen Radev acuză guvernul de corupție și de legături cu oligarhii. Executivul, o coaliție naționalist-conservatoare aflată la putere din 2017, a declarat că nu va demisiona "la presiunea străzii". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
23
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,1 m/s
Mon
18
Tue
18
Wed
18
Thu
20
Fri
22

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău