Bulgaria: Probleme la aterizarea la Sofia a premierului Boiko Borisov, la întoarcerea de la o reuniune la Salonic

  • 15 Noiembrie 2019 17:34
Bulgaria: Probleme la aterizarea la Sofia a premierului Boiko Borisov, la întoarcerea de la o reuniune la Salonic

Directorul Escadrilei 28 a Bulgariei, agenție guvernamentală care se ocupă în special cu transportul demnitarilor bulgari, a confirmat vineri pentru presă că o aeronavă Falcon în care se afla între altele premierul Boiko Borisov a avut probleme la aterizarea la Sofia, în cursul dimineții, relatează BTA, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Todor Kodjeikov, sistemul de navigație al avionului având la bord nouă persoane, inclusiv premierul, care reveneau de la o reuniune la Salonic, Grecia, s-a defectat în apropiere de aeroportul din capitala bulgară, în condiții de ceață și vânt, iar piloții au fost nevoiți să se bazeze pe comenzile manuale pentru a ateriza în siguranță.

Echipajul a crescut inițial altitudinea și, cunoscând bine terenul, s-a bazat pe datele vizuale și pe "alte echipamente" pentru a aduce aeronava Dassault Falcon 2000 pe pământ, din a doua încercare. Nimeni nu a fost rănit, a mai spus Kodjeikov, citat de Sofia Globe.

Avionul, care are 19 ani și este folosit nu doar de oficiali, ci și pentru transportul de pacienți în stare gravă, este la al patrulea sau al cincilea incident de acest gen din ultimii ani și nu este prima dată când apare o defecțiune chiar cu premierul Borisov la bord.

Todor Kodjeikov a menționat că Ministerul Transporturilor va verifica aeronava, care va rămâne la sol până la stabilirea și reglementarea cauzei care a determinat cel mai nou incident, adăugând că se are în vedere achiziția unui avion nou.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău