Bulgaria își deschide granițele, dar nu pentru toți vizitatorii

  • 22 Mai 2020 11:15
Bulgaria își deschide granițele, dar nu pentru toți vizitatorii

Bulgaria, care a început să-și relaxeze măsurile de izolare, a anulat interdicția de intrare pentru vizitatorii provenind din Uniunea Europeană și țările din spațiul Schengen, a anunțat joi Ministerul Sănătății bulgar într-un comunicat, potrivit Agerpres.

La mijlocul lunii martie, Bulgaria, țară membră a UE, a interzis intrarea pe teritoriul său pentru călătorii din multe țări cu scopul de a încetini propagarea noului coronavirus.

Ministerul Sănătății de la Sofia a anunțat că ridicarea interdicției vizează de asemenea San Marino, Andorra, Monaco și Vatican.

Potrivit ministerului, Bulgaria menține carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său. Dar acest termen de 14 zile nu se mai aplică în cazul cetățenilor bulgari și cetățenilor din alte țări membre ale UE care călătoresc din motive umanitare și persoanelor care "reprezintă activități comerciale, economice și de investiții". 

De asemenea, carantina nu se va aplica persoanelor care au legătură directă cu construcțiile, mentenanța, operațiunile și asigurarea securității infrastructurilor strategice și critice din Bulgaria.

Bulgaria a anunțat marți că a convenit cu țările vecine Grecia și Serbia să relaxeze de la 1 iunie unele restricții de călătorie instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Stat riveran Mării Negre, dependent de turism, Bulgaria a început relaxarea măsurilor restrictive după ce numărul de contaminări cu SARS-CoV-2 s-a diminuat.

Bulgaria a raportat până joi 2.331 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 120 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu alte țări din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău