Bulgaria: GERB și Patrioții Uniți au convenit să formeze un guvern avându-l ca prim-ministru pe Boiko Borisov

  • 04 Aprilie 2017 17:33
Bulgaria: GERB și Patrioții Uniți au convenit să formeze un guvern avându-l ca prim-ministru pe Boiko Borisov

Partidul conservator GERB și coaliția naționalistă Patrioții Uniți au convenit marți să formeze un guvern cu 'un mandat clar de patru ani', avându-l ca prim-ministru pe Boiko Borisov, în urma alegerilor legislative desfășurate în Bulgaria la 26 martie și câștigate de formațiunea fostului premier, transmit BTA și Novinite.

Aceasta a fost prima întâlnire oficială între reprezentanții GERB și ai Patrioților Uniți, în contextul demersurilor partidului de centru-dreapta de a forma un guvern de coaliție. GERB a câștigat alegerile de la sfârșitul lunii martie și va avea în viitorul parlament 95 de deputați din totalul de 240, insuficient pentru a forma un guvern monocolor, scrie AGERPRES.

Potrivit participanților la întâlnirea de marți, nu s-au purtat negocieri cu privire la repartizarea posturilor ministeriale.

O nouă rundă de discuții va avea loc înainte de sfârșitul săptămânii, până atunci experții celor două formațiuni urmând să lucreze la programele politice pentru crearea unei platforme comune.

'Suntem optimiști. Discuțiile au fost constructive', a declarat Volen Siderov, co-lider al Patrioților Uniți, o alianță naționalistă formată din trei partide, care va fi a treia forță în viitorul parlament, cu 27 de mandate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău