Bulgaria: Alegătorii se întorc la urne pentru noi alegeri parlamentare

  • 11 Iulie 2021 07:28
Bulgaria: Alegătorii se întorc la urne pentru noi alegeri parlamentare

Bulgarii sunt chemați la urne duminică pentru a alege un nou parlament pentru a doua oară în puțin peste 100 de zile, transmite dpa, citat de AGERPRES.

Organizarea de noi alegeri în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană a devenit necesară după trei încercări eșuate de a forma un guvern.

La urne sunt chemați 6.7 milioane de alegători, care vor decide dacă va putea fi formată o majoritate capabilă să guverneze în parlamentul de la Sofia.

Este de așteptat o competiție strânsă între partidul conservator GERB al fostului prim-ministru Boiko Borisov și partidul populist Există un Astfel de Popor (ITN) al animatorului de televiziune și politicianului Slavi Trifonov.

Potrivit unor sondaje de opinie, la încheierea campaniei electorale ITN avea 21.3-21.8%, un ușor avantaj față de GERB, care ar putea obține 20.3-21.5% din voturi.

Este posibil ca fostul partid de guvernământ GERB să piardă voturi în urma dezvăluirilor guvernului interimar cu privire la presupuse scandaluri de corupție și administrare defectuoasă.

GERB a câștigat alegerile parlamentare din 4 aprilie cu un procent de 26%, dar nu a reușit să găsească parteneri pentru a forma o coaliție.

Formațiunea ITN a obținut 17.6% din voturi și nu a dorit să formeze un guvern minoritar.

Se prefigurează, din nou, un parlament fragmentat, format din șase până la șapte partide.

Este posibil ca formarea unui guvern să fie dificilă dacă partidele din tabăra anti-Borisov, reunite în jurul ITN, nu vor reuși să ajungă să aibă majoritatea absolută.

Secțiile de votare sunt deschise între orele 07:00 - 20:00 (04:00 - 17:00 GMT).

După închiderea acestora vor fi date publicității estimările bazate pe rezultatele sondajelor realizate la ieșirea alegătorilor din secțiile de votare.

Rezultatele finale oficiale sunt așteptate în termen de până la patru zile după alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău