Bulgaria a introdus vinieta electronică și a stabilit noi tarife

  • 22 Ianuarie 2019 11:59
Bulgaria a introdus vinieta electronică și a stabilit noi tarife

În Bulgaria a fost introdus, începând cu ianuarie curent, un nou sistem de colectare a taxelor de drum, care prevede înlocuirea vinietei clasice cu cea electronică, prin implementarea unui sistem online de plată a acesteia, anunță, într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Exrterne și Integrării Europene.

Vinieta electronică este asociată numărului de înmatriculare al mașinii, motiv pentru care nu va mai fi necesară afișarea unei dovezi de plată. Astfel, Agenția Infrastructurii Drumurilor a Bulgariei informează că pe teritoriul țării au fost instalate 160 de terminale de autoservire, ca modalitate alternativă de plată a vinietei. Dintre acestea, 32 de terminale au fost instalate la 14 puncte de control a frontierei naționale.

Vinietele electronice pot fi achiziționate și plătite, inclusiv în numerar, la secțiile regionale de control a traficului rutier, la birourile operatorului de telefonie mobilă Al și la sucursalele Easy Pay, precum și la oficiile poștale regionale.

De asemenea, au fost operate modificate tarifele vinietei pentru anul 2019, valorile actuale ale acesteia pot fi consultate accesând pagina oficială a Agenției Infrastructurii Drumurilor a Bulgariei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău