Bulgaria | 117 localități au rămas fără curent electric, mai multe drumuri sunt închise

  • 11 Ianuarie 2017 13:37
Bulgaria | 117 localități au rămas fără curent electric, mai multe drumuri sunt închise

Nu mai puțin de 117 localități din Bulgaria au rămas fără curent electric și numeroase drumuri din regiunea de nord-est a țării sunt închise în urma căderilor masive de zăpadă, conform Novinite.com, care citează ministerele Energiei și Dezvoltării Regionale din această țară.

Regiunea Burgas, de pe coasta Mării Negre, a fost puternic afectată de viscol. În această regiune aproximativ 95% dintre orașe și sate nu mai dispun de curent electric.

În regiunea nordică Dobrici liniile de transport a energiei electrice au fost rupte de viscol.

De asemenea, drumurile din regiunile nord-estice Dobrici, Varna și Silistra au fost blocate de zăpadă. Tronsonul Șumen-Varna al autostrăzii Hemus, care leagă vestul Bulgariei de Marea Neagră, a fost redat circulației doar pentru autovehicule de cel mult 3,5 tone.

În regiunea Dobrici toate drumurile, cu excepția celui dintre Varna și Durankulak, au fost închise.

În regiunea Șumen, singurul drum pe care pot circula autoturismele este cel dintre Șumen și Târgoviște.

Mai la sud, majoritatea drumurilor din regiunea Burgas au rămas închise, cu excepția celor dintre Burgas și Malko Târnovo, Burgas-Țarevo și Burgas-Elhovo via Sredeț.

Toate autostrăzile din Bulgaria sunt deschise traficului, cu excepția tronsonului Karnobat-Burgas de pe autostrada Trakia.

Autoritățile depun eforturi pentru a deschide drumurile în primul rând pentru autoturisme și apoi pentru camioane și tiruri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău