Bulgaria: Tancurile americane sunt menite instruirii în comun a soldaților

  • 26 Iunie 2015 10:59
Bulgaria: Tancurile americane sunt menite instruirii în comun a soldaților

„În Bulgaria nu este o situație de urgență; prezența tancurilor americane în țara noastră este o parte a planului de instruire în comun a soldaților”, a declarat șeful apărării bulgare, viceamiralul Rumen Nikolov, la încheierea exercițiului militar bulgaro-american de pe poligonul Novo Selo din Bulgaria.Nikolov a calificat drept speculații afirmațiile…

În Bulgaria nu este o situație de urgență; prezența tancurilor americane în țara noastră este o parte a planului de instruire în comun a soldaților”, a declarat șeful apărării bulgare, viceamiralul Rumen Nikolov, la încheierea exercițiului militar bulgaro-american de pe poligonul Novo Selo din Bulgaria.

Nikolov a calificat drept speculații afirmațiile conform cărora tehnica militară a NATO este îndreptată spre est. „Acestea nu pot fi direcționate în afara Mării Negre și nu reprezintă o amenințare serioasă. Bulgaria este membră a NATO, iar această tehnică nu trebuie percepută ca fiind o tehnică a unor armate străine. Tancurile vor rămâne în țară până la sfârșitul acestei luni, apoi vor fi utilizate la alte exerciții militare”, a mai spus Rumen Nikolov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,03 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău