Bulevardul Champs-Elysees din Paris va fi iluminat în roșu și violet de Crăciun și Anul Nou, după doi ani de întrerupere

  • 28 Octombrie 2021 16:06
Bulevardul Champs-Elysees din Paris va fi iluminat în roșu și violet de Crăciun și Anul Nou, după doi ani de întrerupere

Bulevardul Champs-Elysees din Paris va fi iluminat în roșu și violet în fiecare seară, începând din 21 noiembrie, pentru a celebra Crăciunul și Anul Nou, după doi ani de întrerupere din cauza protestelor sociale și a restricțiilor asociate pandemiei de COVID-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Până duminică, 9 ianuarie 2022, instalația de iluminat "Flamboyance", realizată de compania Blanchere, va îmbrăca renumitul bulevard parizian într-o mantie roșu-violet în fiecare seară de la ora 17:00 până la ora 02:00, inclusiv în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, și de Revelion, pe 31 decembrie.

Cântăreața franceză Clara Luciani va porni instalația de lumini care decorează Champs-Elysees, probabil cel mai renumit bulevard din lume, care ar putea să primească până la 10 milioane de vizitatori cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an.

Sistemul de lumini, care a beneficiat de un buget de 1 milion de euro, a fost realizat pe baza principiilor de "sustenabilitate și durabilitate", afirmă Comitetul Champs-Elysees, care grupează 180 de actori economici și culturali din Paris. Noul sistem va da dovadă de "sobrietate" în ceea ce privește consumul său de energie, a declarat președintele comitetului, Marc-Antoine Jamet.

Totalul de 23.400 de kw echivalează cu "consumul unei familii de patru persoane dintr-un apartament timp de un an", a precizat el, joi.

Instalate începând din 1980 pe Champs-Elysees, "aceste sisteme de iluminat sunt esențiale, sunt decisive" pentru imaginea în lume a bulevardului parizian, a adăugat Marc-Antoine Jamet.

După protestele "vestelor galbene" (o criză socială apărută în 2018, când numeroase proteste erau organizate în Franța în fiecare sâmbătă) și criza sanitară provocată de COVID-19, "ultimii trei ani au fost complicați", a recunoscut oficialul francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău