Bugetarii pleacă într-o minivacanță de patru zile

  • 05 Mai 2023 13:37
Bugetarii pleacă într-o minivacanță de patru zile

Angajații din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de patru zile în contextul marcării zilei de 9 Mai, atunci când este sărbătorită Ziua Europei și Ziua Victoriei. Bugetarii vor reveni la muncă miercuri, 10 mai, transmite MOLDPRES.

Astfel, ziua de marți, 9 mai, este zi de sărbătoare nelucrătoare stabilită prin lege. În aceste condiții, Guvernul a decis ca și ziua de luni, 8 mai să fie liberă pentru bugetari. În schimb, aceștia vor trebui să vină la muncă sâmbătă, pe 13 mai, scrie sursa citată.

Mulți dintre angajați vor putea profita de această minivacanță pentru a se odihni, a-și vizita rudele sau a petrece câteva zile libere peste hotare sau la pensiunile din țara noastră. Unele agenții au pregătit oferte speciale în acest sens.

Potrivit Codului Muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău