Bucureștiul a reiterat apelul la responsabilitate și unitate

  • 13 Martie 2013 12:28
Bucureștiul a reiterat apelul la responsabilitate și unitate

Titus Corlățean s-a arătat convins de caracterul ferm al drumului european al Republicii Moldova, fapt care va trebui reafirmat și la nivelul celor 27 de state membre.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a reiterat miercuri, 13 martie, apelul Bucureștiului la responsabilitate și unitate, adresat tuturor formațiunilor politice cu viziuni europene din Republica Moldova, în timp ce ministrul britanic pentru Europa, David Lidington a subliniat importanța continuării parcursului european al Chișinăului.

Totodată, Titus Corlățean s-a arătat convins de caracterul ferm al drumului european al Republicii Moldova, fapt care va trebui reafirmat și la nivelul celor 27 de state membre.

La rândul său, oficialul britanic a arătat că țara sa împărtășește opinia României, potrivit căreia  Parteneriatul Estic trebuie să rămână o prioritate cheie pentru orice stat membru al Uniunii Europene.

El a precizat că ministerul de Externe britanic, William Hague , care a vizitat recent  Republica Moldova, a făcut acest lucru pentru  a sublinia importanța pe care Londra o acordă continuării parcursului democratic al Republicii Moldova și alinierii ferme la comunitatea euro-atlantică.

”Nu este niciun motiv pentru care Republica Moldova să nu devină membru deplin al UE. Este o țară europeană și, dacă vrea să adere și dacă îndeplinește, desigur, criteriile de aderare, care totuși nu se va întâmpla peste noapte, atunci are dreptul să aibă acest parcurs", a susținut David Lidington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău