BTA: Ministrul de Externe Milkov primește noul consiliu ales al Bisericilor Ortodoxe Bulgare la Istanbul, Edirne

  • 21 Aprilie 2023 18:25
BTA: Ministrul de Externe Milkov primește noul consiliu ales al Bisericilor Ortodoxe Bulgare la Istanbul, Edirne

Ministrul bulgar de Externe Nikolai Milkov s-a întâlnit cu Consiliul Fundației Bisericilor Exarhate Bulgare din Istanbul și Fundația Bisericii Sf. Gheorghe din Edirne, a anunțat vineri ministerul lui Milkov într-un comunicat de presă, transmite Agerpres.

Delegația Consiliului a fost condusă de președintele acestuia, Dimitri Iotef. Milkov a subliniat că Ministerul său apreciază foarte mult activitatea celor două fundații pentru bunăstarea comunității ortodoxe bulgare și pentru conservarea patrimoniului cultural și istoric bulgar în Turcia. El a salutat eforturile lor de a continua această lucrare nobilă și de a continua relațiile cu instituțiile guvernamentale bulgare.

Șeful diplomației bulgare a confirmat sprijinul Ministerului de Externe pentru activitatea viitoare a fundațiilor ca un custode-cheie al bulgarității și al moștenirii culturale și istorice bulgare la Istanbul și Edirne.

Yotef a spus că vizita Consiliului în Bulgaria a fost extrem de fructuoasă. El a mulțumit instituțiilor guvernamentale bulgare pentru ospitalitate și și-a exprimat convingerea privind continuarea cooperării cu statul bulgar pe anumite aspecte.

Știre selectată de BTA pentru promovare și publicare de către AGERPRES, fără intervenție pe text, conform acordului de colaborare dintre agenții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău