Bruxellesul și Londra desfășoară săptămâna aceasta o nouă rundă de negocieri asupra unui acord comercial post-

  • 11 Mai 2020 10:30
Bruxellesul și Londra desfășoară săptămâna aceasta o nouă rundă de negocieri asupra unui acord comercial post-

Uniunea Europeană și Regatul Unit urmează să desfășoare o nouă rundă de negocieri asupra unui acord comercial post-Brexit, începând de luni și până vineri, prin videoconferință, informează dpa, preluat de Agerpres.

Este a treia serie de consultări, după ce primele două au înregistrat puține progrese, Bruxellesul, prin negociatorul său Michel Barnier, acuzând Londra că refuză să se angajeze serios în discuții.

Regatul Unit a părăsit UE la sfârșitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, o perioadă de tranziție rămâne în vigoare până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă că foarte puțin s-a schimbat în ceea ce privește viața de zi cu zi a britanicilor.

Marea Britanie este încă parte a pieței interne și a uniunii vamale a UE, respectă regulile UE și contribuie la bugetul blocului.

Dacă în timpul perioadei de tranziție nu se încheie niciun acord pentru relațiile viitoare, va exista o separare dură, care va afecta economia britanică.

Runda finală de negocieri este stabilită pentru iunie. De asemenea, sfârșitul lui iunie este termenul limită pentru ca Marea Britanie să solicite extinderea perioadei de tranziție, ceea ce guvernul britanic insistă că iese din discuție.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău