Bruxelles: Aeroportul Zaventem rămâne închis

  • 01 Aprilie 2016 19:21

Aeroportul Internațional Zaventem din Bruxelles, locul unuia dintre atacurile teroriste de săptămâna trecută, rămâne închis și vineri, 1 aprilie, chiar dacă structura a fost refăcută și autoritățile au anunțat că ar putea fi redeschis la 20% din capacitate.O grevă a polițiștilor din aeroport, care cer măsuri de securitate suplimentare, amenință însă redeschiderea…

Aeroportul Internațional Zaventem din Bruxelles, locul unuia dintre atacurile teroriste de săptămâna trecută, rămâne închis și vineri, 1 aprilie, chiar dacă structura a fost refăcută și autoritățile au anunțat că ar putea fi redeschis la 20% din capacitate.

O grevă a polițiștilor din aeroport, care cer măsuri de securitate suplimentare, amenință însă redeschiderea și poate duce la amânarea acesteia. Nu a fost anunțată deocamdată vreo reluare a negocierilor între sindicatele aeroportuare din Zaventem și conducerea aeroportului. În această dimineață, ministrul belgian  de interne, Jan Jambon a declarat că mai multe state au cerut Belgiei să-și securizeze centralele nucleare în fața unor posibile atentate și au confirmat că au fost retrase după atentate legitimațiile de acces la centrale pentru 11 persoane.

Armata păzește însă în acest moment toate centralele nucleare din Belgia. De altfel, un sondaj publicat astăzi arată că opt belgieni din zece se așteptau ca aceste atentate să fie comise, iar 45% dintre cei intervievați spun că Belgia trebuie să continue intervenția militară în Siria și Irak împotriva organizației Statul Islamic, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău