Bronislaw Komorowski: Polonia va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene

  • 03 Decembrie 2012 14:36
Bronislaw Komorowski: Polonia va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene

Polonia va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene, a declarat luni, 3 noiembrie, președintele polonez Bronislaw Komorowski, aflat în vizită la Chișinău la invitația președintelui Nicolae Timofti

La rândul său, Nicolae Timofti a subliniat importanța relațiilor economice dinte cele două state. 

Republica Moldova este  „o sursă de optimism” în regiune și trebuie să beneficieze de sprijinul important al comunității europene și al statelor membre pentru a-și reforma societatea și a-și moderniza economia, a declarat Bronislaw Komorowski. Potrivit președintelui polonez, locul Republicii Moldova este alături de statele din vestul continentului European. Bronislaw Komorowski a încurajat autoritățile de la Chișinău să mențină cursul de integrare europeană.
 
La rândul său, președintele Nicolae Timofti a declarat că apreciază mult atât sprijinul pe care îl acordă Polonia Republicii Moldova în vederea integrării europene, cât și încurajările adresate autorităților moldovene de a persevera pe calea reformelor și democratizării societății.
 
Nicolae Tmofti a mai subliniat că Polonia este cel mai mare importator de vinuri moldovenești din Uniunea Europeană, iar noi oportunități pentru investiții în țarea noastră vor apărea după crearea Zonei de liber schimb.
 
Bronislaw Komorowski a îndemnat și companiile moldovenești să fie mai prezente pe piața poloneză
 
Președintele Poloniei Bronislaw Komorowski întreprinde prima sa vizită oficială în Republica Moldova. După întrevederea bilaterală, cei doi șefi de stat au  participat la deschiderea Conferinței „Experiența democrației locale în procesul de transformare” și la deschiderea Forului moldo-polonez al oamenilor de afaceri. Tot astăzi, Nicolae Timofti și Bronislaw Komorowski vor depune flori la placa memorială a fostului președinte polonez Lech Kaczynski, iar Academia de Științe îi va acorda președintelui Poloniei titlul de Doctor Honoris Causa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău