Briefing matinal: Maia Sandu îl somează pe Igor Dodon să renunțe la „jocurile pe sub masă”

  • 04 Noiembrie 2019 09:40
Briefing matinal: Maia Sandu îl somează pe Igor Dodon să renunțe la „jocurile pe sub masă”

Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile pe sub masă prin care subminează reforma justiției, a declarat premierul Maia Sandu într-un briefing susținut în această dimineață, după turul doi al alegerilor locale generale. Ea a subliniat că lupta împotriva corupției încă se duce și că urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției.

„Noi în continuare vom lupta pentru o justiției adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici, din Guvern, sau din stradă, alături de cetățeni”.

Maia Sandu s-a referit și la rezultatele alegerilor locale din Chișinău, subliniind că va respecta alegerea cetățenilor. Totodată, l-a chemat pe Andrei Năstase să revină cât mai curând la activitatea sa din cadrul Guvernului.

”Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun. Sper ca Ion Ceban să țină minte și să respecte toate promisiunile făcute în campanie”, a subliniat Maia Sandu. 

Premierul a mai adăugat că ”cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere. Cetățenii au avut de unde alege, au participat mulți candidați. Oamenii au putut să-și aleagă liber liderii comunităților. Guvernul va lucra cu toți primarii și autoritățile publice locale alese”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău