Brexit: Un acord este încă posibil, chiar dacă timpul 's-a scurs, practic' (Tusk)

  • 11 Octombrie 2019 13:30
Brexit: Un acord este încă posibil, chiar dacă timpul 's-a scurs, practic' (Tusk)

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat vineri, la Nicosia, că cea mai recentă rundă de negocieri cu privire la Brexit nu a adus nicio garanție a succesului și că timpul 'practic s-a scurs', dar că și cea mai mică șansă trebuie folosită pentru a se încerca obținerea unui acord până la 31 octombrie, transmite Reuters.

'Am primit semnale promițătoare de la prim-ministru irlandez (Leo Varadkar) că un acord este încă posibil. Discuții tehnice au loc la Bruxelles chiar în timp ce vorbim', a declarat Tusk, aflat vineri într-o vizită în capitala Republicii Cipru.

'Desigur, nu există garanția succesului și timpul s-a scurs, practic. Dar chiar și cea mai mică șansă trebuie folosită', a adăugat președintele Consiliului European.

Tusk a mai afirmat că i-a spus anterior prim-ministrului britanic Boris Johnson că, dacă din partea Londrei nu va veni până vineri, 11 octombrie, o soluție fezabilă, va anunța în această zi că un acord este imposibil la summitul UE de pe 17-18 octombrie.

Donald Tusk a precizat însă că a primit un mesaj pozitiv de la premierul irlandez că un acord este 'încă posibil', după întâlnirea Varadkar-Johnson desfășurată joi.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău