BREXIT. Reacția Rusiei la referendumul din Marea Britaniei

  • 24 Iunie 2016 10:48
BREXIT. Reacția Rusiei la referendumul din Marea Britaniei

Ieșirea Marii Britanii din UE nu comportă riscuri serioase pentru Federația Rusă, dar va reduce apetitul investitorilor pentru risc, a declarat vineri agenției de presă TASS ministrul adjunct de finanțe rus, Aleksei Moiseev, scrie Agerpres.

"Aceasta, desigur, va reduce apetitul investitorilor de a-și asuma riscuri. Dar eu nu văd riscuri serioase pentru Rusia", a reiterat el, adăugând că impactul Brexit asupra piețelor financiare se vede deja.

Totuși, posibila ieșire a Marii Britanii din UE ca urmare a referendumului de joi ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor economice dintre UE și Rusia, a apreciat Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) într-o declarație pentru postul de televiziune Life, citat de agenția de presă TASS.

"UE este în continuare cel mai mare partener al Rusiei. Dacă UE se zdruncină din încheieturi și va intra într-o perioada de criză, se va scufunda în propriile probleme, acest lucru va afecta relațiile noastre comerciale, care și așa au avut de suferit în urma sancțiunilor, cu toate consecințele care decurg din aceasta pentru Rusia", a adăugat liderul parlamentar rus, reprezentant al Rusiei Unite, partidul de guvernământ din Federația Rusă.

Potrivit lui Kosaciov, decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeană arată necesitatea unor reforme în cadrul UE, reforme care ar putea influența în mod favorabil formarea unui nou tip de relații cu Rusia. Poate că aceste reforme vor lua în considerare și preocupările ruse și atunci relațiile dintre cele două părți s-ar putea ameliora, a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău