Brexit | Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit

  • 12 Februarie 2019 16:20
Brexit | Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit

Premierul britanic Theresa May i-a informat marți pe principalii miniștri din cabinetul său că parlamentul de la Londra nu va vota săptămâna aceasta asupra unei versiuni revizuite a acordului pentru Brexit, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Biroul prim-ministrului a explicat că May are nevoie de mai mult timp pentru negocieri cu Uniunea Europeană.

May încearcă să modifice acordul la care a ajuns cu UE anul trecut și care a fost respins de parlamentari cu o majoritate covârșitoare, din cauza îngrijorării privind viitorul frontierei dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

'Ea a spus că este clar că încheierea acestor discuții cu UE va necesita ceva mai mult timp, de aceea nu vom propune un vot semnificativ săptămâna aceasta', a spus o purtătoare de cuvânt, după ședința săptămânală a cabinetului.

Premierul și-a exprimat speranța că se va putea ajunge la o formă a acordului de retragere a Regatului Unit din UE care să întrunească sprijinul parlamentului. Într-o scrisoare trimisă parlamentarilor pentru actualizarea informațiilor despre negocierile cu Uniunea Europeană, ea a repetat că modul în care se poate realiza acest obiectiv nu este o uniune vamală, așa cum a fost propusă de Partidul Laburist, de opoziție.

'Discuțiile sunt într-o fază crucială și acum trebuie doar să ne stăpânim emoțiile pentru a obține schimbările cerute de această Cameră (Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit - n. red.) și pentru a realiza Brexit-ul la timp', a arătat Theresa May. 'Prin obținerea schimbărilor necesare pentru backstop (așa-numitul mecanism de siguranță pentru evitarea controalelor la frontiera dintre Ulster și Republica Irlanda - n. red.), prin protecția și întărirea drepturilor angajaților și a măsurilor de mediu și prin întărirea rolului parlamentului în următoarea fază a negocierilor, cred că putem ajunge la un acord pe care această Cameră să îl poată susține', a scris prim-ministrul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:2,1 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Fri
25

Curs oficial BNM 07 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău