BREXIT | Marea Britanie susține că nu este necesară a infrastructură vamală cu Irlanda de Nord

  • 20 Mai 2020 19:21
BREXIT | Marea Britanie susține că nu este necesară a infrastructură vamală cu Irlanda de Nord

În cadrul propunerilor pentru perioada de după tranziția Brexit, Regatul Unit a susținut miercuri că nu este necesară o infrastructură vamală pentru Irlanda de Nord, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Reglementarea frontierei terestre dintre Irlanda de Nord, componentă a Regatului Unit, și Republica Irlanda, membră a Uniunii Europene, a constituit un obstacol pentru acordul privind Brexit, până când premierul britanic Boris Johnson a acceptat anul trecut un așa-numit protocol.

Conform UE, acest acord prevede controale vamale și verificarea anumitor mărfuri provenite din Marea Britanie, dacă acestea urmează să treacă frontiera inter-irlandeză, ajungând astfel în piața comună europeană.

Propunerea britanică prezentată miercuri este să existe 'anumite proceduri adiționale privind mărfurile intrate în Irlanda de Nord', în timp ce Londra 'va utiliza pe deplin conceptul de de-dramatizare'. 'Nu vor exista noi infrastructuri vamale fizice. Totuși, vom extinde unele puncte de trecere existente pentru produsele agroalimentare, pentru a asigura controale suplimentare corespunzătoare', afirmă partea britanică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău