Brexit | Guvernul de la Londra va organiza al treilea vot parlamentar numai dacă are șanse de a câștiga

  • 17 Martie 2019 16:38
Brexit | Guvernul de la Londra va organiza al treilea vot parlamentar numai dacă are șanse de a câștiga

Guvernul britanic va organiza un al treilea vot parlamentar asupra acordului privind Brexit-ul, săptămâna viitoare, numai în cazul în care crede că poate câștiga, a afirmat duminică ministrul britanic al comerțului Liam Fox, citat de Reuters.

„Ar fi dificil de justificat organizarea unui vot dacă am ști că vom pierde”, a declarat Fox pentru postul de televiziune Sky News.

Parlamentul de la Londra a aprobat joi seară moțiunea prin care guvernul condus de Theresa May cere o amânare a Brexitului după data de 29 martie, amânare care mai trebuie însă acceptată și de liderii europeni.

Moțiunea, votat cu 412 voturi pentru și 202 împotrivă, amintește că legislativul de la Londra a respins prin vot atât acordul convenit cu UE cât și opțiunea unui Brexit fără acord, prin urmare guvernul va încerca să obțină o extindere a perioadei de negociere a Brexitului.

În textul moțiunii este menționat că dacă până pe 20 martie Camera Comunelor aprobă un acord privind Brexitul, atunci executivul va solicita Uniunii Europene o scurtă amânare a retragerii din UE, până la 30 iunie, pentru ca în acest timp să fie adoptată legislația necesară ieșirii din blocul comunitar. Dacă impasul persistă și nu se reușește votarea unui acord până pe 20 martie, atunci se va solicita Bruxellesului o amânare mai lungă a Brexitului. Orice amânare trebuie aprobată și de liderii europeni, care se reunesc pe 21-22 martie la Bruxelles. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău