Brexit | Germania vrea o extindere a cooperării între UE și Marea Britanie

  • 13 Februarie 2019 13:07
Brexit | Germania vrea o extindere a cooperării între UE și Marea Britanie

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, se declară în favoarea unei cooperări militare apropiate între Uniunea Europeană și Marea Britanie, conform unor afirmații făcute miercuri, înaintea Conferinței de Securitate de la Munchen ce va avea loc la sfârșitul săptămânii, scrie Agerpres.

"Acest lucru este în interesul nostru reciproc", a afirmat ea miercuri pentru DPA la Berlin.

Ursula von der Leyen a mai spus că intenția sa de a deschide, vineri, această conferință internațională de securitate cu omologul său britanic Gavin Williamson ar trebui înțeleasă ca un semnal în această direcție.

Ieșirea prevăzută a Marii Britanii din UE a avut efecte negative în multe domenii, "însă în privința politicii de securitate avansăm mai apropiați ca oricând", a declarat Ursula von der Leyen.

"Brexit-ul și atitudinea de distanțare a președintelui american (Donald Trump) a accelerat faptul că ne construim propria uniune de apărare europeană. Asta întărește de asemenea statele europene în cadrul NATO", a mai spus ea.

Marea Britanie este foarte interesată să participe la anumite proiecte militare în Europa, a adăugat ministrul german al apărării.

"Și vrem să deschidem această ușă prin reglementări privind terțele părți, la a căror finalizare se lucrează în prezent în comitete europene. Dar arată bine", a mai declarat ea.

"Acest lucru înseamnă că Marea Britanie va fi de asemenea reprezentată în misiuni europene, dacă va dori asta", a subliniat Ursula von der Leyen, precizând că Londra este de asemenea interesată în proiecte privind armele.

Bazele unei Uniuni Europene a Apărării au fost deja puse în UE, a subliniat ea. "Obiectivul meu este să fim gata la timp pentru președinția germană a Consiliului UE în a doua jumătate a lui 2020 cu Uniunea Europeană a Apărării, pentru a putea celebra finalizarea" proiectului, a declarat Ursula von der Leyen.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău