Brexit | Germania vrea o extindere a cooperării între UE și Marea Britanie

  • 13 Februarie 13:07
Brexit | Germania vrea o extindere a cooperării între UE și Marea Britanie

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, se declară în favoarea unei cooperări militare apropiate între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, conform unor afirmaţii făcute miercuri, înaintea Conferinţei de Securitate de la Munchen ce va avea loc la sfârşitul săptămânii, scrie Agerpres.

"Acest lucru este în interesul nostru reciproc", a afirmat ea miercuri pentru DPA la Berlin.

Ursula von der Leyen a mai spus că intenţia sa de a deschide, vineri, această conferinţă internaţională de securitate cu omologul său britanic Gavin Williamson ar trebui înţeleasă ca un semnal în această direcţie.

Ieşirea prevăzută a Marii Britanii din UE a avut efecte negative în multe domenii, "însă în privinţa politicii de securitate avansăm mai apropiaţi ca oricând", a declarat Ursula von der Leyen.

"Brexit-ul şi atitudinea de distanţare a preşedintelui american (Donald Trump) a accelerat faptul că ne construim propria uniune de apărare europeană. Asta întăreşte de asemenea statele europene în cadrul NATO", a mai spus ea.

Marea Britanie este foarte interesată să participe la anumite proiecte militare în Europa, a adăugat ministrul german al apărării.

"Şi vrem să deschidem această uşă prin reglementări privind terţele părţi, la a căror finalizare se lucrează în prezent în comitete europene. Dar arată bine", a mai declarat ea.

"Acest lucru înseamnă că Marea Britanie va fi de asemenea reprezentată în misiuni europene, dacă va dori asta", a subliniat Ursula von der Leyen, precizând că Londra este de asemenea interesată în proiecte privind armele.

Bazele unei Uniuni Europene a Apărării au fost deja puse în UE, a subliniat ea. "Obiectivul meu este să fim gata la timp pentru preşedinţia germană a Consiliului UE în a doua jumătate a lui 2020 cu Uniunea Europeană a Apărării, pentru a putea celebra finalizarea" proiectului, a declarat Ursula von der Leyen.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
15,3 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău