Brexit | Când va fi organizat un summit special pentru încheierea negocierilor

  • 20 Septembrie 2018 12:50
Brexit | Când va fi organizat un summit special pentru încheierea negocierilor

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a confirmat joi că în noiembrie va fi organizat un summit special pentru încheierea negocierilor spinoase de "divorț" dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"S-a ajuns la un acord, va avea loc un summit special în noiembrie și șefii de stat și de guvern vor susține acest lucru", a declarat Kurz, a cărui țară deține președinția semestrială prin rotație a UE.

Președintele Consiliului european Donald Tusk a indicat miercuri seara că va propune organizarea unui astfel de summit la jumătatea lunii noiembrie.

"Cred că știți că abordările sunt încă foarte diferite", a mai spus joi Kurz în fața presei la sosirea sa la a doua zi a summitului liderilor UE de la Salzburg, a cărei agendă este dominată de Brexit.

"Dar dincolo de discuțiile mediatice asupra acestui subiect, dincolo de luările de poziție publice dure din media, am impresia că amândouă părțile sunt conștiente că nu se poate găsi o soluție decât dacă fiecare face un pas una spre cealaltă", a menționat cancelarul austriac. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău