Breedlove: ”Domnul Putin NU a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei"

  • 26 Iunie 2015 11:00
Breedlove: ”Domnul Putin NU a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei

Președintele rus, Vladimir Putin, va continua ingerințele în estul Ucrainei, avertizează generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forțelor NATO.

Acesta a acuzat Rusia că menține efective ample la frontiera cu Ucraina.
 
"Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei", a declarat Breedlove, citat de Reuters.
 
"Frontiera dintre Rusia și Ucraina este larg deschisă, permițând tranzitul echipamentelor militare și resurselor", a adăugat Philip Breedlove.
 
"Rusia a acumulat resurse militare importante, muniție etc... la niveluri care pot susține operațiuni. În interiorul Ucrainei, separatiștii sunt o forță bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas", a subliniat generalul NATO.
 
Conflictul din estul Ucrainei riscă să se intensifice în următoarele luni, a atras atenția, la rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, acuzând că Rusia continuă să susțină insurgenții separatiști. "Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieți omenești. Încălcările armistițiului persistă și există riscul revenirii la lupte grele", a spus Stoltenberg. "Rusia continuă să susțină insurgenții separatiști, oferindu-le instruire, arme și militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staționat la frontiera cu Ucraina", a adăugat secretarul general NATO.
 
"În pofida numeroaselor încălcări ale armistițiului de la Minsk, nu putem considera armistițiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluție politică... Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situația se poate deteriora și mai mult", a avertizat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morți.

Sursa: Mediafax.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău