BREAKING NEWS. Marea Britanie, Olanda și Franța au instituit celule de criză

  • 22 Martie 2016 14:53
BREAKING NEWS. Marea Britanie, Olanda și Franța au instituit celule de criză

UPDATE  Autoritățile din Belgia au ridicat la nivelul maxim alerta de terorism în întreaga țară, după exploziile produse marți dimineață pe aeroportul din Bruxelles și la cel puțin o stație de metro din capitala belgiană. Autoritățile belgiene au instituit o celulă de urgență și au insistat ca populația să "rămână acolo unde se află".Marea Britanie…

UPDATE  Autoritățile din Belgia au ridicat la nivelul maxim alerta de terorism în întreaga țară, după exploziile produse marți dimineață pe aeroportul din Bruxelles și la cel puțin o stație de metro din capitala belgiană. Autoritățile belgiene au instituit o celulă de urgență și au insistat ca populația să "rămână acolo unde se află".

Marea Britanie a reacționat după incidentele din Bruxelles și a convocat comisia pentru situații de urgență, pentru a analiza ultimele evenimente, a declarat premierul britanic, David Cameron. Autoritățile din Olanda au reacționat, de asemenea, fiind suplimentate efectivele militare și forțele de securitate pe aeroporturi și la granițe. Ministerul de externe din Franța a instituit, de asemenea, o celulă de criză și a pus la dispoziția publicului un număr de telefon, informează corespondenții Reuters.

UPDATE  Niciun autobuz, tramvai sau metrou nu mai circulă în Bruxelles unde gările mari au fost închise după exploziile care au avut loc la aeroport și la metrou și care au făcut cel puțin 13 morți, potrivit conducerii metroului și Parchetului din Bruxelles.


"Întreaga noastră rețea este închisă la ora actuală", a indicat operatorul STIB pe Twitter. Aceste explozii au provocat și o întărire a măsurilor de securitate pe mai multe aeroporturi europene.

UPDATE 10:29: Alte patru explozii s-au produs la Bruxelles, în trei stații de metrou diferite, dintre care una în apropiere de instituțiile UE, scrie news.ro. Stația de metrou Maalbeek este una dintre cele 3 în care au avut loc explozii.

Nu există informații în legătură cu eventuale victime.

Toate stațiile de metrou din capitala belgiană vor fi închise și sunt în curs de evacuare.

Cele 3 explozii s-au produs la scurt timp după ce două deflagrații au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul din capitala europeană, soldate cu 11 morți și 30 de răniți.

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim.

UPDATE 10:25: Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim, pentru toata țara, a anunțat un purtător de cuvânt al Executivului.

Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles, în timp ce agenția Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă și că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagrații.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău