Brazilia suspendă testele pentru vaccinul chinezesc CoronaVac după un "incident grav"

  • 10 Noiembrie 2020 12:58
Brazilia suspendă testele pentru vaccinul chinezesc CoronaVac după un

Autoritatea sanitară din Brazilia a anunțat că a suspendat testele clinice pentru un vaccin experimental chinezesc împotriva coronavirusului după "un incident grav" la un voluntar, dar laboratorul care produce vaccinul s-a declarat încrezător în siguranța produsului său, scrie AFP, potrivit hotnews.ro.

Decizia privind vaccinul CoronaVac vine în aceeași zi în care gigantul farmaceutic american Pfizer a anunțat că vaccinul său împotriva coronavirusului are o eficiență de 90%, notează sursa citată

Agenția sanitară ANVISA din Brazilia "a decis să întrerupă testul clinic privind vaccinul CoronaVac după un incident grav" în 29 octombrie, potrivit unui comunicat publicat luni.

ANVISA nu a oferit detalii, dar a indicat că acest tip de incidente poate include moartea, efecte secundare potențial fatale, o invaliditate gravă, o internare și alte "evenimente semnificative clinic".

Organismul public care coordonează testele de vaccin în Brazilia, Institutul Butantan, s-a declarat "surprins" de această decizie și a anunțat o conferință de presă marți, la ora 14,00 GMT.

Într-un comunicat publicat marți, laboratorul chinez Sinovac Biotech care produce CoronaVac s-a declarat "încrezător în siguranța vaccinului" și a afirmat că incidentul din Brazilia "nu are legătură" cu vaccinul.

Pfizer și Sinovac se află în faza a treia a testelor clinice, ultimul stadiu înainte de a obține sau nu unda verde a autorităților de reglementare.

Ambele laboratoare efectuează teste în Brazilia, a doua cea mai îndoliată țară din lume, cu peste 162.000 de decese legate de pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău