Brazilia: Rio de Janeiro anulează festivitățile de Anul Nou de teama noii variante Omicron

  • 04 Decembrie 2021 17:32
Brazilia: Rio de Janeiro anulează festivitățile de Anul Nou de teama noii variante Omicron

Metropola Rio de Janeiro nu va sărbători venirea Anului Nou cu tradiționalele sale festivități, ca urmare a detectării în Brazilia a primelor cazuri cu varianta Omicron, au anunțat sâmbătă autoritățile locale citate de AFP.

Această decizie suscită temerea unei posibile suspendări și a celebrului Carnaval, deja anulat anul trecut de teama pandemiei de COVID-19.

"Vom anula celebrările oficiale de Anul Nou, festivități care reunesc pe plaja din Copacabana, cu muzică și focuri de artificii, aproape trei milioane de persoane", a anunțat "cu tristețe" pe contul său de Twitter Eduardo Paes, primarul orașului Rio de Janeiro.

Deocamdată, Brazilia numără șase cazuri confirmate de persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului, două în capitala Brasilia, două în Porto Alegre și trei în Sao Paulo, care a anulat la rândul său festivitățile de Revelion.

Marți, Sao Paulo a anunțat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt și primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în același stat brazilian.

Brazilia, la fel ca multe alte țări, și-a închis granițele pentru zborurile provenite din șase țări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua țară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău