Brazilia înregistrează peste 50.000 de cazuri noi pentru a trei a zi la rând

  • 25 Iulie 2020 10:24
Brazilia înregistrează peste 50.000 de cazuri noi pentru a trei a zi la rând

Brazilia a înregistrat peste 50.000 de cazuri noi de noul coronavirus într-o perioadă de 24 de ore pentru a treia zi la rând, a informat Ministerul Sănătății din Brasilia vineri seară, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Autoritățile sanitare au anunțat 55.891 de cazuri noi, precum și 1.156 de decese din cauza virusului.

În total, s-au înregistrat peste 2,3 milioane de infectări în cea mai mare și mai populată țară din America Latină. Cel puțin 85.238 de oameni au murit în legătură cu COVID-19, boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

Brazilia este în prezent unul dintre punctele cele mai fierbinți ale pandemiei internaționale de noul coronavirus. Se crede că numărul real al infectărilor ar fi mult mai mare în Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, din cauza numărului insuficient al testelor.

Președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, a minimalizat inițial maladia provocată de noul coronavirus numind-o "o mică gripă", ceea ce a provocat confuzie în rândul populației privind gravitatea bolii.

De asemenea, el nu a dorit să fie luate măsuri de izolare din motive economice și a refuzat măsurile de protecție.

Președintele Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus cel puțin de trei ori.

Primarul din Sao Paulo a anunțat vineri că marele carnaval din oraș din februarie anul viitor va fi amânat, fără a avansa o nouă dată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău