Brazilia: Fostul ministru al justiției Anderson Torres, arestat pe aeroport în cadrul anchetei privind violențele din 8 ianuarie

  • 14 Ianuarie 2023 15:32
Brazilia: Fostul ministru al justiției Anderson Torres, arestat pe aeroport în cadrul anchetei privind violențele din 8 ianuarie

Anderson Torres, fost ministru al justiției din Brazilia în timpul președinției lui Jair Bolsonaro, a fost arestat sâmbătă, 14 ianuarie, pe aeroportul din Brasilia, în cadrul anchetei privind vandalizarea și jefuirea de instituții naționale pe 8 ianuarie în capitala acestei țări, informează Agerpres.

Suspectat de complicitate cu bolsonariștii care au luat cu asalt instituțiile statului duminica trecută, Torres, care își clamează nevinovăția, a fost arestat în timp ce se întorcea cu avionul din SUA și va fi deferit justiției.

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro este vizat el însuși de justiție în prezent pentru rolul său în jefuirea instituțiilor naționale din capitala Brasilia.

Parchetul General a cerut vineri Curții Supreme să îl supună pe fostul șef al statului de extremă-dreapta unei anchete "care urmărește să clarifice instigarea și lidershipul moral în actele antidemocratice care au culminat cu episoade de vandalism și violență în Brasilia".

Jair Bolsonaro, învins în alegeri la limită de candidatul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva,"a incitat public la executarea unei infracțiuni" postând un video pe rețelele de socializare "care contesta corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2022", a explicat procuratura într-un comunicat de presă.

Cererea de anchetă a acuzării a urmat unei dezvăluiri care îl implică pe fostul ministru al Justiției, Anderson Torres, la domiciliul căruia a fost găsit un proiect de decret ce ar fi putut permite anularea alegerii lui Lula ca președinte. Acest document foarte compromițător, dezvăluit joi seară de cotidianul Folha de S. Paulo, a fost găsit în timpul perchezițiilor efectuate de Poliția Federală la domiciliul acestui fost ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău