Brazi neobișnuiți, la Muzeul Național de Artă al Moldovei

  • 13 Decembrie 2013 16:11
Brazi neobișnuiți, la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Până pe 19 decembrie Muzeul Național de Artă al Moldovei este gazda unei expoziții a celor mai neobișnuiți brazi de Crăciun confecționați de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plasticeși cei de la Universitatea Tehnică din Moldova.

Brazii vor fi scoși, ulterior, la licitație iar banii adunați vor fi donați pentru dotarea celor două instituții cu tehnică și echipamente necesare. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. 

Felii de portocale, coji de lămâie, conuri, pănuși, fire de iarbă uscată, chibrite, mărgele, discuri de stejar, țeavă de cupru, cablu, metal, pensule și carton sunt doar câteva din multele materiale folosite ingenios de studenți la crearea unor brăduți plini de originalitate.

Organizatoarea și inițiatoarea evenimentului, Nata Albot susține că a ales ca locație Muzeul Național de Artă pentru a încuraja în acest mod publicul din Republica Molodova să treacă mai des pe la Muzeu, cu atât mai mulct cu cât în aceeași perioadă instituția este și gazda unei expoziții a pictorului Igor Vieru.

Anul acesta la expoziția-concurs participă 60 de opere. Pe 19 decembrie urmează să fie organizată o licitație la care lucrările vor fi vândute. Doi studenții, ai căror brazi vor reuși să adune cele mai multe voturi ale publicului, dar și cei mai mulți bani la licitație, vor fi premiați cu 3.000 și, respective, 5.000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău