Boxerul Vlad Gavriliuc s-a clasat pe locul doi la turneul internațional de la Lviv

  • 14 Octombrie 2019 10:33
Boxerul Vlad Gavriliuc s-a clasat pe locul doi la turneul internațional de la Lviv

Boxerul moldovean Vlad Gavriliuc (75 kg) a ocupat locul doi la turneul internațional ”Lviv Boxing Cup”, care s-a desfășurat la Lviv (Ucraina), relatează MOLDPRES.

El a fost învins în finală de francezul Victor Yoka.

„Este un rezultat foarte bun. Este a doua medalie cucerită anul curent de el la un turneu internațional și faptul ca atare demonstrează buna sa formă sportivă. Vlad Gavriliuc, împreună cu Davron Bozorov (69 kg), Dumitru Coșciug (81 kg), Andrei Zaplitnîi (91 kg) sunt reprezentanții noii generații de boxeri de care leg mari speranțe. Despre ei o să auziți vorbindu-se în viitorul apropiat la gradul superlativ după evoluțiile pe arena internațională”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit, Petru Caduc, de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni).

La turneu au mai participat Mihail Cvasiuc (63 kg), Dumitru Coșciug și Andrei Zaplitnîi. Ei au cedat în faza inaugurală câștigătorilor turneului. Competiția a reunit pugiliști din Ucraina, Franța, Cuba, Armenia, Ungaria, Georgia, Indonezia și Republica Moldova.

Lotul de bază al Școlii din Grimăncăuți și al echipei naționale Dumitru Galagoț (63 kg), Vasile Belous (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg) se antrenează conform unui program special, în vederea participării la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Vlad Gavriliuc este cursant în anul trei la Academia de Poliție “Ștefan cel Mare și Sfânt”, angajat în echipa sportivă a Inspectoratului General de Carabinieri. În 2015 a devenit medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret, desfășurat în Polonia, iar anul curent a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere de la Gomel (Belarus).

La Școala din Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău