Boris Volosatâi va candida la funcția de primar al Chișinăului

  • 18 Septembrie 2019 12:54
Boris Volosatâi va candida  la funcția de primar al Chișinăului

Liderul Partidului Politic Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi, este candidatul propus de intelectuali la funcția de primar de Chișinău. Candidatura acestuia a fost agreată la Masa Rotundă cu statut permanent, la care participă mai mulți intelectuali și unii lideri politici.

Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Costiuc a declarat că Boris Volosatâi nu stârnește controverse, este susținut de clasa intelectuală și are capacitatea de a fi propulsat în turul doi al competiției pentru Chișinău.

Actele pentru înregistrarea candidaturii lui Boris Volosatâi vor fi depuse la Consiliul electoral de circumscripție dacă azi și mâine, până la expirarea termenului limită de înregistrare, nu apare posibilitatea înaintării unui candidat comun din partea forțelor de dreapta.

Pentru ca profesorul să nu fie nevoit să strângă semnături, Vasile Costiuc, spune că i-a propus să candideze din partea Partidului Democrația Acasă. „Un adevărat român, care să reprezinte cu demnitate capitala noastră și să opună rezistență recuceririi de către ruși, prin intermediul Alianței Kozak, a întregului stat al Republicii Moldova și implicit a capitalei”. Așa l-a caracterizat Vasile Costiuc pe Boris Volosatâi.

În aceeași conferință de presă, dar la un alt subiect, Vasile Costiuc a spus că, la 100 de zile de la învestirea Guvernului, a constatat că mai mulți miniștri nu s-au descurcat cu atribuțiile lor și apar în spațiul public cu declarații scandaloase sau declarații „goale”.

Cât privește Acordul de cooperare dintre Blocul ACUM și PSRM, recent semnat, acesta ar avea o parte secretă și Partidul Democrația Acasă solicită să fie publicat. „Eu vă spun cu toată siguranța că există un astfel de protocol secret, în care sunt stipulate mai multe lucruri ce țin de viitorul nostru comun”. Potrivit lui Vasile Costiuc, Blocul ACUM și PSRM prin semnarea Acordului „și-a îngropat viitorul politic”.

În alt context, Vasile Costiuc a îndemnat oamenii și partidele politice de dreapta să iasă joi, 19 septembrie, la ora 10.00, în fața Președinției, pentru a cere declararea lui Dmitri Kozak persona non-grata.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău