Boris Johnson sugerează ca Ucraina să găzduiască EURO 2028

  • 24 Martie 2022 17:31
Boris Johnson sugerează ca Ucraina să găzduiască EURO 2028

Premierul britanic Boris Johnson a părut să sugereze ca Ucrainei să-i fie încredințată găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028, deși Marea Britanie și Irlanda candidează la organizarea acestei competiții, informează AFP, potrivit Agerpres.

Johnson a reacționat la vestea șocantă de miercuri, când Rusia s-a arătat interesată de găzduirea Campionatelor Europene din 2028 sau 2032, deși această țară a fost exclusă din fotbalul internațional după invadarea Ucrainei.

Aflat la Bruxelles pentru un summit NATO referitor la invadarea Ucrainei, premierul britanic a calificat drept "dincolo de satiră" faptul că Rusia candidează la organizarea EURO 2028. Potrivit acestuia, "cel mai bun lucru posibil" ar fi ca Rusia să se retragă din Ucraina, iar Ucrainei să-i fie încredințată găzduirea turneului.

"Cred că ideea ca Rusia să organizeze orice turneu de fotbal sau orice fel de eveniment cultural în acest moment este dincolo de satiră", a declarat Johnson.

"Nu pot să cred că cineva ar lua în mod serios în considerare sugestia lor, și cel mai bun lucru posibil ar fi ca toate forțele armate ruse să se retragă imediat din Ucraina, iar turneul să le fie încredințat lor, desigur", a adăugat el.

În această săptămână, Anglia, Irlanda de Nord, Scoția, Țara Galilor și Irlanda au depus o candidatură comună la organizarea EURO 2028. Luna trecută, Marea Britanie și Irlanda își exprimaseră intenția de a intra în cursa pentru găzduirea EURO 2028, după ce au renunțat la planul de a candida la organizarea Cupei Mondiale din 2030, în urma unui studiu de fezabilitate.

Ulterior, Rusia și-a anunțat și ea candidatura la organizarea EURO 2028, fiind urmată de Turcia.

Oficiali ai UEFA, contactați de agenția de presă PA, au fost consternați de candidatura Rusiei și și-au exprimat speranța că aceasta va fi imediat respinsă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău