Boris Johnson se întâlnește luni la Luxemburg cu Jean-Claude Juncker pentru a discuta despre Brexit

  • 13 Septembrie 2019 14:43
Boris Johnson se întâlnește luni la Luxemburg cu Jean-Claude Juncker pentru a discuta despre Brexit

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni luni, 16 septembrie, la Luxemburg cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre Brexit, a anunțat vineri Downing Street, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

La Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a precizat că cei doi lideri urmează să aibă un dejun de lucru.

Boris Johnson are prevăzute de asemenea discuții cu premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Întâlnirea dintre Johnson și Juncker are loc în contextul în care șeful executivului britanic încearcă să renegocieze acordul privind ieșirea țării sale din blocul comunitar încheiat cu UE de fostul guvern de la Londra, în vederea găsirii unui compromis înainte de data prevăzută actualmente pentru retragere, 31 octombrie.

Joi, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a afirmat că guvernul britanic nu a făcut Bruxellesului niciun fel de noi propuneri privind Brexitul și că Uniunea Europeană este pregătită să amâne din nou data retragerii Marii Britanii dacă Londra va furniza un motiv bun.

Parlamentul European trebuie să voteze orice acord de Brexit convenit între UE și Marea Britanie pentru ca acesta să intre în vigoare. Boris Johnson susține că țara sa va ieși din UE cu sau fără acord pe 31 octombrie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău