Boris Johnson refuză să-și dea demisia, invocând „mandatul colosal” primit de la alegători

  • 07 Iulie 2022 09:32
Boris Johnson refuză să-și dea demisia, invocând „mandatul colosal” primit de la alegători

Premierul britanic Boris Johnson a respins miercuri apelurile de a demisiona, venite inclusiv din partea susținătorilor săi loiali și în pofida unei avalanșe de plecări din guvern, generate de o criză fără precedent în care l-au cufundat scandaluri repetate. Miercuri, el a mai demis un ministru din propriul guvern, care îi ceruse demisia, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul conservator al Marii Britanii s-a confruntat miercuri cu cea mai grea zi a mandatului său, plină de cazuri jenante și un val de acuzații de minciuni.

Mai mulți miniștri de prim plan, inclusiv cei loiali, i-au cerut să demisioneze deoarece situația a devenit insuportabilă, potrivit presei britanice. Printre numele citate, acest apel a venit din partea ministrului de interne Priti Patel, sau chiar a lui Nadhim Zahawi, la mai puțin de 24 de ore de la numirea sa în funcția de ministru al finanțelor, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Dar, așa cum a procedase deja la începutul zilei în fața deputaților, Boris Johnson a replicat că vrea să rămână în funcție pentru a se dedica „problemelor extrem de importante” cu care se confruntă țara.

„Vom continua cu guvernul acestei țări”, a susținut Boris Johnson miercuri după-amiază în fața șefilor comisiilor parlamentare.

Ministrul sănătății, Sajid Javid, și cel al finanțelor, Rishi Sunak, și-au anunțat demisia marți seara. Alți membri ai guvernului, de rang inferior, le-au urmat exemplul.

Până în prezent, numărul plecărilor se apropie de 40. Secretarul de stat pentru Țara Galilor, Simon Hart, a demisionat miercuri seară, devenind al treilea membru al cabinetului care părăsește barca premierului Boris Johnson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău