Boris Johnson, la ONU: „Adolescența omenirii trebuie să se încheie. Să ne maturizăm și să gestionăm criza climatică”

  • 23 Septembrie 2021 09:24
Boris Johnson, la ONU: „Adolescența omenirii trebuie să se încheie. Să ne maturizăm și să gestionăm criza climatică”

Omenirea trebuie să se maturizeze și să gestioneze problema schimbărilor climatice, a spus premierul britanic Boris Johnson la Adunarea Generală a ONU de miercuri, în fața liderilor lumii, relatează CNN.

Johnson a criticat răspunsul inadcvat al țărilor lumii la criza climatică și a îndemnat omenirea să „asculte avertismentele cercetătorilor”. El a subliniat că pandemia de Covid-19 este un „alt exemplu de caz în care cercetătorii sobri au avut dreptate”, scrie digi24.ro.

Încă ne agățăm în mințile noastre de credința infantilă că lumea este făcută doar din satisfacții și plăceri. Și combinăm acest narcisism cu asumpția că suntem nemuritori.

Credem că altcineva o să facă curat după noi pentru că altcineva mereu a făcut-o. Repetăm obiceiurile mereu și mereu, cu raționamentul că dacă am mai făcut-o și înainte și nu am pățit nimic, o putem face în continuare.

Dragi prieteni, adolescența omenirii se încheie și trebuie să se încheie”, a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul Regatului Unit a subliniat că întâlnirea de la Glasgow a liderilor lumii, Conferința Climatică COP26 din noiembrie este un „punct de cotitură pentru omenire”. El a mai spus că liderii lumii trebuie să vină în Scoția și să-și ia angajamentele necesare.

Anterior, un apel similar a fost făcut de președintele Joe Biden, care a cerut liderilor lumii să se alătura SUA și UE în angajamentul pentru scăderea emisiilor de gaz metan, unul dintre cei mai periculoși poluatori.

Cu puțin timp în urmă, ONU anunța că deși au existat progrese pe termen scurt în perioada lockdown-urilor din primăvara trecută, pandemia nu a dus la o încetinire reală a avansului schimbărilor climatice. Lumea pierde lupta cu emisiile și cu menținerea încălzirii globale a 1,5 grade Celsius peste perioada pre-industrială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău