Boris Johnson, favorit în funcția de prim-ministru, ar putea suspenda Parlamentul britanic în luna octombrie, în favoarea unui Brexit fără acord

  • 17 Iulie 2019 13:50
Boris Johnson, favorit în funcția de prim-ministru, ar putea suspenda Parlamentul britanic în luna octombrie, în favoarea unui Brexit fără acord

Boris Johnson, care este favorit în cursa pentru înlocuirea Theresei May în funcția de prim-ministru, ia în calcul suspendarea Parlamentului în luna octombrie pentru ca deputații să nu poate împiedica un Brexit fără acord.

Boris Johnson a refuzat în repetate rânduri să scoată din calcul această variantă, iar presa de la Londra scrie că echipa fostului ministru de externe face pregătiri pentru un astfel de scenariu, transmite Radio România Actualități.

Surse apropiate lui Boris Johnson au confirmat pentru postul Sky News că fostul ministru de externe se gândește serios la suspendarea activității parlamentare în luna octombrie, ca posibilă soluție pentru a-și respecta promisiunea făcută în campanie de a livra Brexitul până la 31 octombrie, cu sau fără acord.

În cazul în care va deveni premier și nu va putea renegocia cu Bruxellesul, iar Parlamentul se va opune ieșirii din Uniunea Europeană fără nicio înțelegere, Boris Johnson ar dori să programeze discursul reginei care semnalează începutul unei noi sesiuni parlamentare în primele zile din noiembrie. În mod tradițional acest lucru ar însemna că Parlamentul nu va fi activ timp de două săptămâni.

Este o variantă care a stârnit deja foarte multe controverse, unii deputați încercând de pe acum să blocheze un astfel de demers, notează RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău