Boris Johnson | Actuala creștere a numărului de cazuri de COVID-19 a fost anticipată de previziunile guvernului, iar următoarele săptămâni vor fi cruciale

  • 05 Octombrie 2020 15:07
Boris Johnson | Actuala creștere a numărului de cazuri de COVID-19 a fost anticipată de previziunile guvernului, iar următoarele săptămâni vor fi cruciale

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că actuala creștere a numărului de cazuri de COVID-19 a fost anticipată de previziunile guvernului, iar următoarele săptămâni vor fi cruciale pentru a vedea dacă măsurile de izolare locală vor putea ține sub control răspândirea virusului, relatează Reuters.

"Incidența la care asistăm în privința cazurilor corespunde în realitate destul de mult cu ceea ce am anticipat", a spus Johnson, după ce Marea Britanie a raportat duminică o creștere a numărului zilnic de noi cazuri de COVID-19 la un nivel record de 22.961.

O problemă tehnică a făcut ca peste 15.000 de rezultate de la teste să nu fi fost transferate la timp în sistemele informatice, inclusiv în ceea ce privește urmărirea contactelor persoanelor bolnave.

"Ca să fiu sincer, cred că numerele ușor mai mici pe care le-am văzut nu au reflectat cu adevărat previziunile privind nivelul la care ar ajunge îmbolnăvirile, prin urmare consider că aceste date sunt realiste", a adăugat Johnson.

"Cruciale vor fi următoarele zile și săptămâni, când vom vedea mai clar dacă unele dintre restricțiile pe care le-am introdus vor începe să funcționeze în diminuarea răspândirii virusului", a mai spus premierul britanic.

Întrebat despre vaccin, Johnson și-a exprimat convingerea că un proiect AstraZeneca este aproape de a obține unul.

"Depunem mari eforturi să obținem unul. Nu am ajuns încă acolo", a spus el despre vaccin.

"Am mers să mă întâlnesc cu oamenii de știință de la Institutul Jenner de la Oxford, cu echipa AstraZeneca - este incredibilă munca lor. Simți că sunt la un pas de a-l obține, însă trebuie testat corespunzător", a declarat Johnson. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău