Boris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a

  • 24 Iulie 2019 18:37
Boris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a

Boris Johnson a fost desemnat oficial miercuri prim-ministru al Regatului Unit de regina Elisabeta a II-a, după ce politicianul britanic a venit la Palatul Buckingham la puțin timp după ora locală 15.00, relatează AFP și Reuters.

"Regina l-a primit în audiență pe onorabilul Boris Johnson în această după-amiază și i-a cerut să formeze o nouă administrație", a anunțat Buckingham Palace.

"Dl Johnson a acceptat oferta Maiestății Sale și i-a sărutat mâna după învestirea ca prim-ministru și Prim Lord al Trezoreriei", a adăugat sursa citată.

Mașina fostului primar al Londrei a fost blocată în drumul spre Palatul Buckingham o scurtă perioadă - mai puțin de un minut - de militanți ai Greenpeace care încercau să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea climatică formând un lanț uman.

Grupul format în principal din protestatare îmbrăcate în roșu și-a unit mâinile de-a curmezișul drumului în timp ce alți participanți la protest au desfășurat un banner cu mesajul "Climate Emergency" încercând să oprească trecerea mașinii lui Boris Johnson însoțită de o escortă a poliției.

Mașina în care se afla viitorul prim-ministru a reușit să-i ocolească și a ajuns la Palatul Buckingham puțin mai târziu.

Greanpeace a precizat că a organizat protestul pentru a face apel la Johnson să acționeze împotriva schimbării climatice.

Înaintea lui Johnson a venit la Palatul Buckingham premierul la final de mandat Theresa May pentru a-și prezenta oficial demisia. "Prioritatea imediată a lui Boris Johnson va fi să pună în practică un Brexit care să funcționeze pentru întregul Regat Unit", a declarat premierul demisionar în ultimul său discurs în această calitate, susținut în fața reședinței din Downing Street 10, alături de soțul său.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău