Boris Gâlcă: Toate paturile de la Terapie Intensivă, în continuare, sunt ocupate

  • 10 Noiembrie 2020 13:33
Boris Gâlcă: Toate paturile de la Terapie Intensivă, în continuare, sunt ocupate

Spitalele din mun. Chișinău au rămas fără locuri libere pentru pacienții cu COVID-19 în secțiile de terapie intensivă. Pe fundalul creșterii zilnice a numărului de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, crește și numărul pacienților în stare gravă.

Spitalele municipale cu greu fac față numărului mare de bolnavi. În Secțiile de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere, susține șeful adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, care estimează că în următoarea perioadă  presiunea asupra sistemul medical va crește și mai mult.

Toate paturile de la Terapie Intensivă, în continuare, sunt ocupate. În general, ne apropiem de capacitatea maximă  de spitalizare, dar ținem situația sub control. Înțelegem că, posibil, să avem în continuare creșterea cazurilor de infecție cu COVID  așa cum se întâmplă în toată Europa. De aceea vom căuta rezerve pentru spitalizare.

La Institutul de Medicină Urgentă din cei aproape 120 de pacienți internați cu COVID-19, la terapie intensivă sunt 59, jumătate dintre aceștia fiind din alte localități ale Rep. Moldova. Vicedirectorul instituției, Igor Curov, a menționat că locuri disponibile sunt la limită. Potrivit lui, situația se schimbă zilnic și există posibilitate de a suplimenta numărul de locuri.

Nu ducem lipsă de pacienți, nici cu formele cele mai grave, nici cu formele de gravitate medie. Este un proces dinamic, permanent. Se schimbă situația în fiecare zi. Clar lucru că locuri disponibile sunt la limită, dar, totuși, niciun pacient nu a avut de așteptat un pat de terapie intensivă. Noi avem plan de extindere în caz de necesitate.

Luni, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raporat că aproape 900 de pacienți infectați cu COVID-19 se află, în prezent, în stare gravă, 45 fiind conectați la aparate de respirație asistată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău