BOP | Trei partide ar accede în Parlament și un număr foarte mare de alegători indeciși

  • 04 Decembrie 2018 11:14
BOP | Trei partide ar accede în Parlament și un număr foarte mare de alegători indeciși

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova conduce în intențiile de vot la alegerile parlamentare, formațiunea fiind creditată cu 23 la sută din sufragii, potrivi datelor Barometrului Opiniei Publice prezentat astăzi la Chișinău.

Partidul Democrat aflat la guvernare ar acumula 7, 6 la sută din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate – 7,4%, iar Platforma DA, care la viitoarele alegeri va forma un bloc electoral cu PAS este cotată cu 5 la sută.

Numărul indecișilor ar fi de aproximativ de 50 la sută, mai arată sondajul realizat la comanda Institutului de Politici Publici.  

Peste 53 la sută dintre respondenți afirmă că nu au încredere în niciun politician. Igor Dodon se bucură de încrederea a 15,6 la sută dintre cetățeni, șeful statului fiind urmat în topul încrederii de Andrei Năstase (3,3%), Maia Sandu (3,2 %) și de Vlad Plahotniuc (3 %).

Sondajul mai relevă că 57 la sută dintre respondenți că nu înțeleg ce înseamnă votul uninominal la alegerile parlamentare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 43 la sută dintre cetățeni ar vota pentru  aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Iar dacă ar fi un plebiscit privind aderarea la Uniunea Eurasiatică, 36, 5 la sută dintre respondenți ar vota pro.

Totodată, 49 la sută dintre respondenți regretă destrămarea URSS.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA la nivel național pe un eșantion de 1115 persoane intervievate. Potrivit autorilor, marja de eroare este de 3 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău