Bookfest sărbătorește cartea românească la Chișinău

  • 11 August 2023 11:45
Bookfest sărbătorește cartea românească la Chișinău

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău cu cea de-a șasea ediție, între 30 august și 3 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova (str. Alexei Mateevici nr. 60), într-un spațiu atractiv și primitor, iar organizatorii pregătesc publicului bibliofil o adevărată sărbătoare a cărții. Pentru al doilea an consecutiv, evenimentul a fost onorat cu Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Intrarea publicului va fi liberă la toate evenimentele existente în programul acestei ediții Bookfest Chișinău. Vor fi prezente edituri relevante atât din România, cât și din Republica Moldova, cu carte exclusiv în limba română.

Personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului vă vor oferi motive întemeiate să nu ratați participarea la Bookfest Chișinău: Radu Paraschivescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Veronica D. Niculescu, Ligia Ruscu, Bogdan Crețu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Dorian Florescu, Ștefan Lemny, Liviu Cîmpeanu, George Cornilă, Bogdan Murgescu, Cristian Manolachi, Moni Stănilă, Andreea Iatagan, Vitalie Ciobanu și mulți alții se vor afla în fața vizitatorilor Bookfest Chișinău cu lansări și prezentări de carte care abordează teme de interes pentru dezbaterile publice din societatea românească și din cea moldovenească.

Unele dintre cele mai importante edituri din România și Republica Moldova îi vor întâmpina pe iubitorii de carte bună cu cele mai noi oferte editoriale: Grupul Editorial Art, Editura Arc, Asociația ARI, Editura AGIR, Cartego, Editura Cartier, Casa Poveștilor, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Eikon, Eurodidactica, Editura Gama, Editura Institutului Cultural Român, Editura Junimea, Epigraf, Humanitas, Litera, Editura Lumen, Editura Mega, Nemira Publishing House, Editura Paralela 45, Polirom, Prior Media Grup, Prut, RAO, Sigma, Supergraph/Editura Sophia, Editura Știința, Trei, Editura Universitaria / Universitatea din Craiova, Vellant.

Ediția 2023 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a Ministerului Culturii din România și a Ministerului Culturii din Republica Moldova. Parteneri strategici: USAID, Ambasada Suediei în Republica Moldova, Goethe-Zentrum Chișinău, Institutul Cultural Român. Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

Calendarul integral al evenimentelor din cadrul ediției Bookfest Chișinău 2023 va fi disponibil în curând pe www.bookfest.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Bookfest, cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a dobândit o dimensiune internațională marcantă, a ajuns anul acesta la ediția a XVI-a în București. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România - Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov - având și două ediții speciale de Crăciun la București. Anul acesta invitatul de onoare a fost Italia. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Japonia.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău