Bollywood-ul se redeschide după o suspendare a activităților timp de 8 luni

  • 04 Noiembrie 2020 18:19
Bollywood-ul se redeschide după o suspendare a activităților timp de 8 luni

Cinematografele multiplex din statul Maharashtra, situat în vestul Indiei, și din capitala acestuia, Mumbai, dar și centrul cinematografiei indiene, Bollywood, se vor redeschide joi în contextul unei ameliorări a pandemiei COVID-19, relatează miercuri agenția Xinhua, preluat de Agerpres.

Înaintea Festivalului Luminilor, Diwali, autoritățile statale au emis miercuri un ordin prin care se permite funcționarea sălilor de cinema, a centrelor multiplex și teatrelor situate în afara zonelor în care se aplică măsurile de izolare și care să funcționeze la o capacitate de 50%.

Nu se permit vânzarea și consumul alimentelor în interiorul acestor spații, se specifică în ordin.

La data de 15 octombrie, guvernul indian a permis redeschiderea centrelor multiplex, a sălilor de cinematograf și a teatrelor, cu proceduri de operare stricte, însă decizia finală a fost lăsată la latitudinea conducerii statelor.

Ca urmare, au fost redeschise cinematografe și centre multiplex din mai multe state din India, însă funcționarea acestor spații din Maharashtra nu a fost reluată până în prezent, în acest stat fiind înregistrate 20% din totalul cazurilor de COVID-19 din India și 40% din totalul deceselor.

Începând din martie, industria filmelor și-a încetat activitatea după măsurile de izolare la nivel național, iar filmele au fost lansate pe platforme de streaming, fără a putea oferi experiența vizionării pe marile ecrane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău