Bolivienii disperați apelează la clor ca tratament împotriva Covid-19

  • 18 Iulie 2020 19:30
Bolivienii disperați apelează la clor ca tratament împotriva Covid-19

Cozi lungi se formează în fiecare dimineață în unul dintre orașele cel mai grav lovite de pandemia de coronavirus în timp ce oamenii disperați așteaptă să cumpere mici sticle de dioxid de clor, un agent toxic de înălbire care a fost proclamant în mod fals drept tratament împotriva Covid-19, relatează The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, graba în orașul Cochabamba de a cumpăra un dezinfectant cunoscut că provoacă rău celor care îl ingerează vine în pofida faptului că ministrul bolivian al Sănătății a avertizat cu privire la pericolele folosirii acestuia, subliniind că cel puțin 5 persoane au fost otrăvite după ce au luat dioxid de clor în La Paz, capitala.
Cu toate acestea, Congresul Boliviei, controlat de către opoziție, promovează folosirea dioxidului de clor. Săptămâna trecută, Senatul a aprobat o lege care autorizează urgența ”producerii, furnizării și folosirii de dioxid de clor pentru prevenirea și tratarea coronavirusului”.
Legea are nevoie, cu toate acestea, de aprobarea președintei interimare, Jeanine Áñez, care se află în carantină după ce a fost testată pozitiv la coronavirus.
Ea s-a certat cu deputații opoziției loiali lui Evo Morales, fostul lider care a fost forțat să demisioneze anul trecut.
Mulți rezidenți din Cochabamba, unde sprijinul pentru opoziție este puternică, dau o șansă dioxidului de clor.
Cochabamba a raportat aproximativ 440 de decese din cauza Covid, un sfert din numărul deceselor raportat în Bolivia. Se crede că adevăratul bilanț este mai mare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,06 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău