Bolivia: Unități de poliție se revoltă în trei orașe împotriva președintelui Evo Morales

  • 09 Noiembrie 2019 08:30
Bolivia: Unități de poliție se revoltă în trei orașe împotriva președintelui Evo Morales

Unitățile de poliție din orașele boliviene Sucre (sud-est), Santa Cruz (est) și Cochabamba (centru) s-au răsculat vineri, refuzând să îi asculte pe comandanții lor care le ordonau să reprime manifestațiile opoziției protestând de trei săptămâni față de realegerea președintelui Evo Morales, relatează AFP.

"Poliția din Chuquisaca îi sprijină pe camarazii care s-au revoltat la Cochabamba, Chuquisaca (departament a cărui reședință este Sucre) se revoltă împreună cu poporul bolivian", a declarat la un post local de televiziune un polițist cu fața acoperită, aflat în ușa comisariatului.

"Nu mai putem continua cu acest guvern de traficanți de droguri, cu această democrație nedreaptă", a adăugat el.

Bilanțul victimelor manifestațiilor care au izbucnit în Bolivia în urmă cu aproape trei săptămâni după realegerea controversată a președintelui Evo Morales, pe 20 octombrie, este de cel puțin trei morți.

Suspiciunile de fraudă au apărut în ziua alegerilor, când autoritatea electorală a renunțat la publicarea unor rezultate estimative care indicau un tur doi între Morales, un candidat de stânga, și contracandidatul său de centru-dreapta, Carlos Mesa.

Morales a fost declarat câștigător cu 47% din voturi, cu peste zece puncte procentuale în plus față de Mesa (36,5%), un rezultat care i-a asigurat președintelui în funcție o victorie din primul tur de scrutin.

Cel mai longeviv președinte bolivian, Morales a câștigat precedentele trei mandate tot în primul tur de scrutin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău