Bolivia: Evo Morales revendică victoria în alegerile prezidențiale

  • 24 Octombrie 2019 19:13
Bolivia: Evo Morales revendică victoria în alegerile prezidențiale

Președintele bolivian Evo Morales a revendicat joi victoria în primul tur al alegerilor prezidențiale, asigurând că a obținut un avans de peste 10 puncte față de adversarul său Carlos Mesa, ceea ce, potrivit lui, permite evitarea convocării unui al doilea tur de scrutin, transmit AFP și dpa, preluat de AGERPRES.

"Am câștigat în primul tur", a declarat Evo Morales (stânga) în cadrul unei conferințe de presă în orașul La Paz, subliniind că după numărarea oficială a 98% din buletinele de vot dintre el și rivalul său este de 46,83% față de 36,7%.

"Nu e oficial, dar am câștigat deja", a subliniat Morales, după trei zile de manifestații, pe fondul acuzațiilor că guvernul a măsluit rezultatele votului de duminică.

"Să vină măcar cu o singură dovadă că sunt corupt. Îi provoc", a mai spus șeful statului, primul președinte indigen și reales deja de două ori.

Centristul Carlos Mesa, care a mai fost președinte între 2003 și 2005, a denunțat luni seara "o fraudă" și a anunțat că nu recunoaște ultimele rezultate provizorii ale scrutinului care îl dădeau învingător din primul tur pe actual șef al statului.

Constituția îi interzicea lui Morales să mai candideze, iar un referendum desfășurat în 2016 a blocat o reformă vizând renunțarea la limitarea mandatelor prezidențiale, dar Curtea Constituțională și tribunalul electoral au stabilit că interzicerea candidaturii sale ar fi însemnat o încălcare a drepturilor omului.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău